Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu

Eerlijke ingrediënten

Puur natuur
Natuurlijk voldoet Inproba aan alle strenge wettelijke eisen die er zijn voor de ingrediënten van onze producten. Maar dat vinden wij niet genoeg. We willen dat onze producten zo veel mogelijk ‘puur natuur’ zijn. Dus beperken we kunstmatige toevoegingen waar we kunnen. 

Daarnaast willen we als Nederlands bedrijf met Eerlijk Oosterse waarden duidelijk zijn over wat er in onze producten zit. Dit vinden we erg belangrijk. Tegenover de consument en tegenover onszelf.

Met betrekking tot eerlijke ingrediënten en kunstmatige toevoegingen hebben wij het volgende bereikt:

  • 100% van de door ons gebruikte chilipepers voor al onze sambals en chilisauzen wordt ingekocht van Rainforest Alliance gecertificeerde boerderijen. Hier worden gewassen geteeld en verwerkt met respect voor mens, plant, dier en hun natuurlijke omgeving.
  • We zijn volledig afgestapt van kunstmatige smaakversterkers, inclusief mononatriumglutamaat (ook bekend onder E621 / MSG / ve-tsin).
  • We onderscheiden ons door een aantal 100% natuurlijke producten: Nasi Goreng, Bami Goreng, Ketjap Manis, Ketjap AsinSojasaus, Gebakken Uitjes, Mango Chutney, Cassave kroepoek en Seroendeng.
  • We voegen geen kunstmatige geur-, kleur-, en smaakstoffen & conserveringsmiddelen toe aan: Wokolie, Gehakte Knoflook, Vissaus, Oester SausSaté Marinade Mix en Pinda Satésaus Mix, Thai Red Curry en Thai Green Curry.
  • Binnen Inproba maken wij geen gebruik van genetisch gemodificeerde producten.
  • Wij gebruiken alleen duurzame palmolie van Rountable on Sustainable Palm Oil (RSPO) gecertificeerde leveranciers en proberen dit tot een minium te beperken. Lees hier over ons palmoliebeleid.
  • Bij Inproba serveren wij onze werknemers en gasten 100% biologische én Fair Trade koffie en thee. De cacao is UTZ gecertificeerd.
  • Binnen Inproba gebruiken wij alleen grondstoffen waar scharreleieren voor gebruikt zijn.

Zo min mogelijk zout en suiker

Alle producten die wij vers bereiden, worden afgevuld in potjes, flessen en zakjes.  Deze producten moeten dan wel houdbaar worden gemaakt, anders bederven ze snel. Dit doen wij bijvoorbeeld door gebruik te maken van pasteurisatie en sterilisatie. Soms betekent het dat we, anders dan bij een vers product, iets moeten toevoegen om de houdbaarheid van een product te garanderen. Dit kan bijvoorbeeld zout, suiker of een voedingszuur zijn. Zout en suiker zijn tegenwoordig hete hangijzers in onze maatschappij. En terecht: overmatig gebruik van deze stoffen kan aantoonbare gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Wij zien er op toe dat hiervan altijd zo min mogelijk toegevoegd wordt en dat wij voor de meest bewuste opties kiezen, maar voor smaak en houdbaarheid kunnen wij (nog) niet helemaal zonder. Ook zijn wij voortdurend op zoek naar mogelijkheden om zout en suiker in onze recepten te beperken of te vervangen door andere natuurlijke alternatieven. Dat vinden wij zelf heel erg belangrijk.

Met betrekking tot zout en suiker hebben wij in de afgelopen drie jaar de volgende substantiële wijzigingen doorgevoerd in de recepten van onze meest populaire producten:

Inspelen op ontwikkelingen voedselindustrie en gezondheidstrends
Eerlijk oosters betekent voor ons een zo puur mogelijke smaak.
Wij spelen daarbij zo goed en zo snel mogelijk in op de ontwikkelingen binnen de voedselindustrie en de wetenschap. Als voedselproducent buigen wij zo flexibel mogelijk mee met de nieuwste inzichten op gezondheidsgebied binnen de wettelijke en technische kaders die wij hebben.

Wilt u meer weten? Klik op een van onderstaande onderwerpen voor meer info

 

Award voor onze Ketjap Manis 30% Minder suiker

21-10-2024

De Ketjap Manis 30% Minder Suiker* van Inproba is bekroond met de Innova Klassiek Award! Deze prijs, uitgereikt door de Levensmiddelenkrant, is bestemd voor producten die na vier jaar nog steeds su...

Lees verder

Nieuwe Aanwinst: Woksaus Oester Soja

22-07-2024

Wij hebben een nieuwe woksaus aan ons assortiment toegevoegd! Naast Wok Sweet & Sour en Teriyaki kun je nu genieten van Woksaus Oester Soja. Deze saus heeft een rijke, hartige smaak met een subtie...

Lees verder
Oosterse pompoensoep
50 minuten, 4 personen
Pittige Oosterse Vissoep
20 minuten, 4 personen
Oosterse venkelsoep
30 minuten, 2 a 3 personen
Pittige Chinese tomatensoep
25 minuten, 4 personen
Thaise kokossoep
20 minuten, 4 personen
Tom Ka Kai
35 minuten, 4 personen
Soto Ajam
60 minuten, 4 personen
Pittige aardappelsoep
20 minuten, 2 personen
Pisang Goreng
15 minuten, 4 personen
Oosterse eierbal
30 minuten, 10 personen
Oosterse Kokos Quiche
55 minuten, 6 personen
Aardbeien Smoothie
10 minuten, 4 personen
Spekkoek
90 tot 120 minuten, 4 personen
Retro Romanoff dessert met pit
55 minuten (waarvan 30 minuten marineren), 4 personen
Gegrilde ananas met vanille ijs
20 minuten, 2 personen
Fruity yoghurt met een 'bite'
15 minuten, 4-6 personen
Smoothie
10 minuten, 4 personen
Oosterse Kokosmarinade
10 minuten + 2 uur marineertijd, 10 personen
Japanse dip
5 minuten, 4 personen
Frisse chili dip
10 minuten, 4-6 personen
Oosterse Barbecue Marinade
10 minuten , 10 personen
Thaise roerbaksaus
5 minuten, 4 personen
Gooische dip
10 minuten, 4-6 personen
Broodje Sticky Chicken
20 minuten, 1 personen
Omelet Nasi Goreng
15 minuten, 3 personen
Pikante Tosti
10 minuten, 4 personen
Oosterse omelet
20 minuten, 1 personen
Broodje Oriental
15 minuten, 2 personen
Cassave Nacho snack
10 minuten, 3-4 personen
Oranje Tompouce met pit
1,5 uur, 6 personen
Oosterse stamppot andijvie
35 minuten, 4 personen
Winterse borreltafel
varieert, 4-6 personen
Zomerse borreltafel
varieert, 4-6 personen
Kaasfondue
25 minuten, 4 personen
Babi Pangang
45 minuten, 4 personen
Indiase gehaktballetjes
40 minuten, 4 personen
Winterse stoofpot met zomerse twist
30 minuten + 2 uur stoven, 4 personen
Oosters Kerst Gehaktbrood (Meatloaf)
20 minuten (+40 minuten oventijd), 4 personen
Japanse Teriyaki
15 minuten, 2 - 3 personen
Oosterse spruitjes
25 minuten, 4 personen
Stamppot Paksoi
35 minuten, 4 personen
Pikante Biefstuk (Nua Pad Prik)
20 minuten, 4 personen
Saté Gehakt Balletjes
40 minuten, 4 personen
Babi Ketjap
30 minuten, 4 personen
Oriëntaalse Stoompasteitjes
1 uur en 15 minuten, 4 personen
Orëntaalse Biefstukreepjes met Groente
30 minuten (+ 90 tot 120 minuten marineertijd), 4 personen
Gegrilde Oriëntaalse Zalm
20 minuten, 4 personen
Pittige makreel op toast
15 minuten, 4-6 personen
Stoombroodjes uit Shanghai
60 minuten, 4 personen
Mihoen Hanoi met garnalen
20 minuten, 4 personen
Garnalen in Kokoscurry
10 minuten, 4 personen
Groene Vis-Curry
20 minuten, 4 personen
Chili Garnalen Bitterbal
60 minuten (+ 1 dag opstijven in koeling) , 10 personen
Kokos Tilapia
20 minuten, 4 personen
Oriëntaalse Vis
35 minuten, 4 personen
Thaise viskoekjes
20 minuten, recept voor 25 viskoekjes
Duivelse Garnalen
ca. 25 minuten, 4 personen
Kantonese Wokschotel
? 20 minuten, 4 personen
Nasi Goreng
15 minuten, 3-4 personen
Sticky BBQ chicken
? 20 minuten, 4 personen
Saté Ajam
105 minuten (incl. 1 uur wachttijd), 4 personen
Oriental Pilaf
20 minuten (+ 60 minuten kooktijd), 4 personen
Pittige kippendijen uit de oven
40 minuten (incl. 30 minuten oventijd), 4 personen
THAISE TOASTY SANDWICH
15 minuten, 2 personen
Kip Bangkok
35 minuten, 4 personen
Oosterse Kip Wraps
25 minuten, 2 - 3 personen
Eendeborstfilet
25 minuten, 4 personen
Oosterse gepofte aardappel
+30 minuten, 2 personen
Vegetarische wok pannetje
15 minuten, 2 - 3 personen
Gegrilde courgette en aubergine
15 minuten, 2 personen
Spicy Bloemkool
35 minuten, 2 personen

Volg ons op

Facebook YouTube Instagram