Eerlijke ingrediënten
Puur natuur
Natuurlijk voldoet Inproba aan alle strenge wettelijke eisen die er zijn voor de ingrediënten van onze producten. Maar dat vinden wij niet genoeg. We willen dat onze producten zo veel mogelijk ‘puur natuur’ zijn. Dus beperken we kunstmatige toevoegingen waar we kunnen.
Daarnaast willen we als Nederlands bedrijf met Eerlijk Oosterse waarden duidelijk zijn over wat er in onze producten zit. Dit vinden we erg belangrijk. Tegenover de consument en tegenover onszelf.
Met betrekking tot eerlijke ingrediënten en kunstmatige toevoegingen hebben wij het volgende bereikt:
- 100% van de door ons gebruikte chilipepers voor al onze sambals en chilisauzen wordt ingekocht van Rainforest Alliance gecertificeerde boerderijen. Hier worden gewassen geteeld en verwerkt met respect voor mens, plant, dier en hun natuurlijke omgeving.
- We zijn volledig afgestapt van kunstmatige smaakversterkers, inclusief mononatriumglutamaat (ook bekend onder E621 / MSG / ve-tsin).
- We onderscheiden ons door een aantal 100% natuurlijke producten: Nasi Goreng, Bami Goreng, Ketjap Manis, Ketjap Asin, Sojasaus, Gebakken Uitjes, Mango Chutney, Cassave kroepoek en Seroendeng.
- We voegen geen kunstmatige geur-, kleur-, en smaakstoffen & conserveringsmiddelen toe aan: Wokolie, Gehakte Knoflook, Vissaus, Oester Saus, Saté Marinade Mix en Pinda Satésaus Mix, Thai Red Curry en Thai Green Curry.
- Binnen Inproba maken wij geen gebruik van genetisch gemodificeerde producten.
- Wij gebruiken alleen duurzame palmolie van Rountable on Sustainable Palm Oil (RSPO) gecertificeerde leveranciers en proberen dit tot een minium te beperken. Lees hier over ons palmoliebeleid.
- Bij Inproba serveren wij onze werknemers en gasten 100% biologische én Fair Trade koffie en thee. De cacao is UTZ gecertificeerd.
- Binnen Inproba gebruiken wij alleen grondstoffen waar scharreleieren voor gebruikt zijn.
Zo min mogelijk zout en suiker
Alle producten die wij vers bereiden, worden afgevuld in potjes, flessen en zakjes. Deze producten moeten dan wel houdbaar worden gemaakt, anders bederven ze snel. Dit doen wij bijvoorbeeld door gebruik te maken van pasteurisatie en sterilisatie. Soms betekent het dat we, anders dan bij een vers product, iets moeten toevoegen om de houdbaarheid van een product te garanderen. Dit kan bijvoorbeeld zout, suiker of een voedingszuur zijn. Zout en suiker zijn tegenwoordig hete hangijzers in onze maatschappij. En terecht: overmatig gebruik van deze stoffen kan aantoonbare gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Wij zien er op toe dat hiervan altijd zo min mogelijk toegevoegd wordt en dat wij voor de meest bewuste opties kiezen, maar voor smaak en houdbaarheid kunnen wij (nog) niet helemaal zonder. Ook zijn wij voortdurend op zoek naar mogelijkheden om zout en suiker in onze recepten te beperken of te vervangen door andere natuurlijke alternatieven. Dat vinden wij zelf heel erg belangrijk.
Met betrekking tot zout en suiker hebben wij in de afgelopen drie jaar de volgende substantiële wijzigingen doorgevoerd in de recepten van onze meest populaire producten:
- Van Sweet Chili saus hebben wij een variant ontwikkeld met 50% minder suiker ten opzichte van onze gewone chilisaus. Deze bevat ook nog eens 15% minder zout dan de gewone! De kenmerkende zoete smaak blijft behouden door gebruik van stevia, een natuurlijke zoetstof. Dit product is “gekozen product van het jaar 2019” binnen onze categorie geworden, iets waar wij erg trots op zijn!
- Van Ketjap Manis hebben wij een variant ontwikkeld met 30% minder suiker ten opzichten van vergelijkbare ketjaps. De helft van de suiker is vervangen door stevia-extract, een zoetstof van natuurlijke oorsprong, die bovendien de zoete sojasmaak extra benadrukt.
- De nasi en bami groente- & kruidenmixen en de saté marinademix: alle drie deze droge mixen bevatten nu ruim 30% minder zout dan voorheen.
- De (droge) mix voor pinda-satésaus: 25% minder zout en 40% minder suiker
- Satésaus kant en klaar: ruim 50% minder zout en 35% minder suiker
- Oestersaus: 25% minder suiker
- Ketjap Marinade: 42% minder suiker
- Seroendeng: 39% minder suiker en 42% minder zout
- Loempia Sauce: 12% minder suiker
Inspelen op ontwikkelingen voedselindustrie en gezondheidstrends
Eerlijk oosters betekent voor ons een zo puur mogelijke smaak.
Wij spelen daarbij zo goed en zo snel mogelijk in op de ontwikkelingen binnen de voedselindustrie en de wetenschap. Als voedselproducent buigen wij zo flexibel mogelijk mee met de nieuwste inzichten op gezondheidsgebied binnen de wettelijke en technische kaders die wij hebben.
Wilt u meer weten? Klik op een van onderstaande onderwerpen voor meer info |