Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu

Kooktrends eind jaren '50

In de tijd dat de vader van onze huidige directeur halverwege de jaren ’50 met zijn bedrijf Inproba begon, was Nederland nog aan het bijkomen van de Tweede Wereldoorlog. Het land was bezig aan de wederopbouw en bij de meeste gezinnen was er nog erg weinig geld.

Het eten was goedkoop en simpel. De warme maaltijd bestond voornamelijk uit aardappelen, groente en (een klein beetje) vlees. Gerechten als stamppot, bruine bonensoep, watergruwel, hangop en rijstebrij waren aan de orde van de dag.

De jaren ’50 hebben in onze herinnering dan ook een onlosmakelijk spruitjes-imago: eindeloos doorgekookte groente die papperig opgediend werd. De geur bleef nog dagen in huis hangen. In deze tijd een bedrijf beginnen dat zich richtte op de productie en handel van oriëntaalse producten was erg vernieuwend!

Heden ten dage is elk denkbaar ingrediënt beschikbaar in de supermarkt of speciaalzaak en koken wij zeer gevarieerd en uit alle windstreken. Toch zijn er ook in deze tijd genoeg mensen die een simpele, stevige Hollandse hap weten te waarderen. Een lekkere stamppot bijvoorbeeld! En hier hoeft helemaal geen muf of ouderwets geurtje aan te zitten. Kijk maar eens naar dit lekkere recept van een oosterse stamppot andijvie op onze website!

Overname Inproba

07-01-2025

NEDERLANDSE INVESTERINGSMAATSCHAPPIJ VE PARTNERS NEEMT INPROBA OVER Het sinds de oprichting in Baarn gevestigde familiebedrijf Inproba heeft met investeringsmaatschappij VE Partners overeenstemming...

Lees verder

Natuurlijke smaak voorop: minder zout en suiker, meer innovatie

06-01-2025

Bij Inproba maken we verse producten die lang houdbaar zijn dankzij moderne technieken zoals pasteurisatie en sterilisatie. Hoewel deze processen soms toevoegingen zoals zout, suiker of voedingszuren...

Lees verder
Pittige Oosterse Vissoep
20 minuten, 4 personen
Soto Ajam
60 minuten, 4 personen
Thaise kokossoep
20 minuten, 4 personen
Tom Ka Kai
35 minuten, 4 personen
Oosterse venkelsoep
30 minuten, 2 a 3 personen
Pittige aardappelsoep
20 minuten, 2 personen
Pittige Chinese tomatensoep
25 minuten, 4 personen
Oosterse pompoensoep
50 minuten, 4 personen
Oosterse Kokos Quiche
55 minuten, 6 personen
Pisang Goreng
15 minuten, 4 personen
Oosterse eierbal
30 minuten, 10 personen
Smoothie
10 minuten, 4 personen
Retro Romanoff dessert met pit
55 minuten (waarvan 30 minuten marineren), 4 personen
Spekkoek
90 tot 120 minuten, 4 personen
Aardbeien Smoothie
10 minuten, 4 personen
Gegrilde ananas met vanille ijs
20 minuten, 2 personen
Fruity yoghurt met een 'bite'
15 minuten, 4-6 personen
Thaise roerbaksaus
5 minuten, 4 personen
Oosterse Kokosmarinade
10 minuten + 2 uur marineertijd, 10 personen
Frisse chili dip
10 minuten, 4-6 personen
Japanse dip
5 minuten, 4 personen
Oosterse Barbecue Marinade
10 minuten , 10 personen
Gooische dip
10 minuten, 4-6 personen
Broodje Sticky Chicken
20 minuten, 1 personen
Omelet Nasi Goreng
15 minuten, 3 personen
Oosterse omelet
20 minuten, 1 personen
Pikante Tosti
10 minuten, 4 personen
Broodje Oriental
15 minuten, 2 personen
Cassave Nacho snack
10 minuten, 3-4 personen
Oranje Tompouce met pit
1,5 uur, 6 personen
Zomerse borreltafel
varieert, 4-6 personen
Kaasfondue
25 minuten, 4 personen
Winterse borreltafel
varieert, 4-6 personen
Oosterse stamppot andijvie
35 minuten, 4 personen
Gevulde courgette uit de oven
30 minuten, 2 personen
Sweet Chili Spare Ribs
45 minuten, 4 personen
Gevulde champignons
30 minuten, 15 stuks
Stamppot Paksoi
35 minuten, 4 personen
Indiase gehaktballetjes
40 minuten, 4 personen
Babi Ketjap
30 minuten, 4 personen
Balinese Rundersmoor
1 uur en 15 minuten, 4 personen
Japanse Teriyaki
15 minuten, 2 - 3 personen
Stamppot Snijbonen Java
40 minuten, 4 personen
Islamitische Curry
15 minuten (+1,5 u kooktijd), 4 personen
Oriëntaalse Stoompasteitjes
1 uur en 15 minuten, 4 personen
Pittige gehaktballetjes
20 minuten, 4 personen
Stoombroodjes uit Shanghai
60 minuten, 4 personen
Chili Garnalen Bitterbal
60 minuten (+ 1 dag opstijven in koeling) , 10 personen
Vietnamese visreepjes
20 minuten, 4 personen
Geroosterde Aardappels met Sardines
25 minuten, 4 personen
Mihoen Hanoi met garnalen
20 minuten, 4 personen
Oriëntaalse Vis
35 minuten, 4 personen
Poke Bowl Zalm
35 minuten, 2 personen
Pittige makreel op toast
15 minuten, 4-6 personen
Visspiesjes in Kokosmarinade
10 minuten + 3 uur marineertijd, 4 personen
Thaise Tilapia
30 minuten (+ 30 minuten marinadetijd), 4 personen
Curry Tilapia
40 minuten, 4 personen
Tokio Style Teriyaki
ca. 40 minuten, 4 personen
Loaded fries met Thaise Curry
15 minuten, 2 personen
Saté Ajam
105 minuten (incl. 1 uur wachttijd), 4 personen
Kip Bangkok
35 minuten, 4 personen
THAISE TOASTY SANDWICH
15 minuten, 2 personen
Sticky BBQ chicken
? 20 minuten, 4 personen
Balinese Saté Wokschotel
30 minuten, 4 personen
Balinese sandwich
20 minuten, 2 personen
Pittige kippendijen uit de oven
40 minuten (incl. 30 minuten oventijd), 4 personen
Kantonese Wokschotel
? 20 minuten, 4 personen
Gevulde Ananas
25 minuten, 2 personen
Spicy Bloemkool
35 minuten, 2 personen
Rudjak
45 minuten, 4 personen
Pittig Gepofte Aardappels
30 minuten, 4 personen
Oosterse gepofte aardappel
+30 minuten, 2 personen
Indische maiskoekjes
25 minuten, 4 personen

Volg ons op

Facebook YouTube Instagram