Kooktrends eind jaren '50
In de tijd dat de vader van onze huidige directeur halverwege de jaren ’50 met zijn bedrijf Inproba begon, was Nederland nog aan het bijkomen van de Tweede Wereldoorlog. Het land was bezig aan de wederopbouw en bij de meeste gezinnen was er nog erg weinig geld.
Het eten was goedkoop en simpel. De warme maaltijd bestond voornamelijk uit aardappelen, groente en (een klein beetje) vlees. Gerechten als stamppot, bruine bonensoep, watergruwel, hangop en rijstebrij waren aan de orde van de dag.
De jaren ’50 hebben in onze herinnering dan ook een onlosmakelijk spruitjes-imago: eindeloos doorgekookte groente die papperig opgediend werd. De geur bleef nog dagen in huis hangen. In deze tijd een bedrijf beginnen dat zich richtte op de productie en handel van oriëntaalse producten was erg vernieuwend!
Heden ten dage is elk denkbaar ingrediënt beschikbaar in de supermarkt of speciaalzaak en koken wij zeer gevarieerd en uit alle windstreken. Toch zijn er ook in deze tijd genoeg mensen die een simpele, stevige Hollandse hap weten te waarderen. Een lekkere stamppot bijvoorbeeld! En hier hoeft helemaal geen muf of ouderwets geurtje aan te zitten. Kijk maar eens naar dit lekkere recept van een oosterse stamppot andijvie op onze website!